KLJUČNE VRIJEDNOSTI

Alkaloid se u poslovanju oslanja na najviše etičke norme i standarde. Uvjereni smo da je etičko poslovanje preduvjet trajnog osobnog i poslovnog uspjeha. Naše su ključne vrijednosti: 

Ljudi na prvom mjestu

S poštovanjem i dignitetom prihvaćamo različite stavove ljudi. Podržavamo različitosti s divljenjem i empatijom, neovisno o radnom mjestu, podrijetlu, dobi, spolu, vrijednostima, gledištima ili interesima. Razlike među ljudima prepoznajemo kao priliku za učenje nečeg novog i kao priliku za učenje drugačijeg pristupa.  


 Kako bismo pokazali da su svi bitni, moramo biti potpuno transparentni s kolegama, klijentima, suradnicima, ulagačima, vanjskim partnerima, državnim tijelima, zajednicom.


Transparentnost izgrađuje povjerenje, a povjerenje je temelj na koji se oslanjamo. To povjerenje odnosi se na sve s kojima komuniciramo, neovisno o njihovoj razini, i ključno je za uspostavljanje i razvoj unutarnjih i vanjskih odnosa, budući da je to temelj dobre komunikacije


 Empatijom i aktivnim slušanjem razumijemo stajališta drugih, neovisno o tome slažemo li se s njima ili ne. Pokazujemo želju za upoznavanjem i razumijevanjem naših kolega.  


 Aktivno smo uključeni u zajednicu i sudjelujemo u humanitarnim događanjima, kao pojedinci i kao organizacija. Uvijek potičemo naše zaposlenike na vraćanje duga zajednici. Odgovorni smo. Doniramo dio naših resursa, duboko uvjereni da je naša odgovornost vratiti dug zajednici u kojoj živimo i radimo.