Politika kolačića

Što su kolačići?

Da bismo razumjeli kako posjetitelji koriste naše mrežne stranice te kako bismo im omogućili dragocjenije iskustvo korištenja, možda ćemo prikupiti neke vaše podatke posebnim alatom, koji se naziva ''kolačići''.

Kolačići su male podatkovne datoteke koje se postavljaju na vaše računalo ili mobilni uređaj kada posjetite mrežne stranice. Kolačiće često koriste pružatelji internetskih usluga kako bi (primjerice) njihove mrežne stranice ili usluge funkcionirale, ili djelovale učinkovitije, kao i za pružanje informacija o izvještavanju.

Koje kolačiće mi koristimo ?

Ovi kolačići su neophodni za rad naše web stranice i ne mogu se onemogućiti u našem sustavu. Obično se postavljaju za podešavanje postavki privatnosti ili ispunjavanje obrazac- formi. Možete postaviti svoj preglednik na isključivanje ili blokiranje kolačića, ali web stranica možda neće raditi ispravno. Ovi kolačići ne pohranjuju osobne podatke.

Kolačići performansi (,,performance cookies'') služe za brojanje posjeta i izvora prometa za mjerenje i poboljšanje performansi naše web stranice. Pomažu nam identificirati najviše i najmanje posjećene stranice i vidjeti kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu. Te kolačiće možemo dati davateljima usluga trećih strana (kao što je Google Analytics) kako bi nam pomogli u provedbi ovih analiza. Svi podaci prikupljeni ovim kolačićima sažeti su i ne identificiraju vas osobno. Ako blokirate ili onemogućite ove kolačiće, nećemo znati za vaše prethodne posjete našoj web stranici i nećemo moći pratiti njezine značajke.

Korištenje kolačića može dovesti do prijenosa podataka u zemlje izvan područja EU. Za prijenos podataka u određenim slučajevima potreban nam je vaš pristanak. Dužni smo vas upozoriti kako neke treće strane mogu prenijeti vaše osobne podatke u SAD gdje se isti mogu dijeliti s obavještajnim službama sukladno propisima koji su na snazi u SAD-u.

Na koji način mogu upravljati kolačićima?

Možete upravljati i/ili izbrisati kolačiće prema želji – za više informacija, pogledajteaboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji se već nalaze na vašem računalu i možete podesiti većinu preglednika kako bi spriječili pohranu kolačića. Međutim, ako to učinite, morat ćete ručno prilagoditi neke postavke svaki put kada posjetite mrežne stranice, a moguće je da neki servisi i funkcionalnosti neće raditi. Koristimo analitičke kolačiće isključivo na temelju vaše privole. Kada prvi put posjetite ove mrežne stranice, pojavit će se grafički banner koji pita želite li nam dati svoju privolu za postavljanje kolačića. Ako kliknete dugme „Prihvaćam sve“ u banneru ili ih omogućite na ovoj stranici, smatrat će se da ste dali privolu za korištenje gore navedenih analitičkih kolačića, te ćemo postaviti te kolačiće na vaše računalo. Banner se više neće pojaviti dok god je kolačić i dalje aktivan. Ako u bilo kojem trenutku odlučite drugačije i želite odbiti korištenje analitičkih kolačića, molimo vas da ih onemogućite u odjeljku „Koje kolačiće mi koristimo“. Službenika za zaštitu podataka možete kontaktirati na sljedeći način: ALKALOID d.о.о. Slavonska avenija 6А 10000 Zagreb za Službenika za zaštitu podataka Email Službenika za zaštitu podataka: [email protected]

Koliko često ćemo ažurirati ovu Politiku korištenja kolačića?

Možemo ažurirati ovu Politiku korištenja kolačića s vremena na vrijeme kako bi uvrstili, primjerice, izmjene za kolačiće koje koristimo ili iz drugih operativnih, pravnih ili regulatornih razloga. Stoga, molimo da redovno pregledavate ovu Politiku korištenja kolačića za informacije o načinu kako koristimo kolačiće i vezanim tehnologijama.

Datum na dnu ove Politike korištenja kolačića označava njezino posljednje ažuriranje.

20.01.2023.g.