Alkaloid Skopje


Postoje trenuci kada zdravo ljudsko tijelo izaziva najiskrenije oduševljenje. U Alkaloidu težimo stalnoj zaštiti i očuvanju tog dragocjenog dara prirode. Neumornom strašću stvaramo proizvode koji su sinonim za vrhunsku kvalitetu. Bez prestanka ulažemo u ostvarivanje našeg sna o zdravijem životu svakog pojedinca jer smatramo da je ZDRAVLJE PRIJE SVEGA. Alkaloid AD Skopje je tvrtka koja više od osam desetljeća posluje u području proizvodnje lijekova, kozmetičkih i kemijskih proizvoda te prerade biljnih sirovina. Alkaloid AD je dioničko društvo koje se sastoji od dva profitna centra: Farmacija s jedne strane te Kemija, kozmetika i biljni proizvodi s druge strane. Društvo u matičnoj državi ima dvije tvrtke-kćeri, kao i 19 tvrtki-kćeri i 2 predstavništva u inozemstvu (Srbija, Crna Gora, Kosovo, Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Švicarska, Bugarska, Turska, Ukrajina, Ruska Federacija, SAD, Rumunjska i Ujedinjeno Kraljevstvo). Društvo ima 2.215 zaposlenika u matičnoj državi i 695 zaposlenika u inozemnim tvrtkama-kćerima i predstavništvima. Alkaloidove dionice u vlasništvu su više od 5.596 dioničara, fizičkih i pravnih osoba.

Zdravlje prije svega

2215

Zaposlenika u matičnoj državi

695

Zaposlenika u tvrtkama-kćerima i predstavništvima u inozemstvu

5596

Dioničara

OBRAĆANJE GENERALNOG DIREKTORA/PREDSJEDNIKA UPRAVNOG ODBORA DRUŠTVA ALKALOID AD SKOPJE

2022. bila je još jedna u nizu godina ispunjenih izazovima: neizvjesnostima u vezi zdravlja, logistike i gospodarstva. Naslovi ekonomskih članaka najavljivali su pesimistične scenarije poput smanjenja industrijske proizvodnje u regiji, rasta stopa nezaposlenosti, rasta stopa inflacije i nestabilnosti cijena sirovina, a to su tek najistaknutiji od njih.

Naša misija

Neprestano težimo zdravijem svijetu, vrhunskoj kvaliteti proizvoda i usluga, kao i najvišoj razini profesionalizma i kontinuiranog uspjeha. Najveći nam je prioritet zaštita interesa svih sudionika. Naše je temeljno opredjeljenje briga za zdravlje i kvalitetu života svake osobe, zdravstveni sustav i okoliš. Predani smo stalnom poboljšanju zdravlja, što se odražava i kroz našu krilaticu: ZDRAVLJE PRIJE SVEGA

Naša vizija

Alkaloid, kao globalno orijentirana tvrtka, nastoji ostvariti visoko postavljene ciljeve i postignuća, što nam omogućuje veliku konkurentnost i dobar tržišni položaj. Kontinuirano smo orijentirani izgradnji novih tržišta i novih partnerstava, proizvodnji i plasmanu proizvoda vrhunske kvalitete, primjenom najnovijih tehnologija i poslovnih standarda.

Naše vrijednosti

Alkaloid AD Skopje u obavljanju svojih djelatnosti oslanja se na najviše etičke norme i standarde. Uvjereni smo da je etičko poslovanje preduvjet trajnog osobnog i poslovnog uspjeha, a naše su ključne vrijednosti: • ljudi prije svega • integritet i čestitost • zajedničko ostvarivanje najboljih ishoda • vodstvo temeljeno na vrijednostima.