30. ožu 2023.

Komorski investicijski forum Zapadnog Balkana dodijelio je Alkaloidu nagradu za vodećeg investitora u regiji zbog uloženih 104,1 milijuna eura u zadnjih pet godinaKomorski investicijski forum Zapadnog Balkana (WB6CIF), čiji je suosnivač Europska unija, proslavio je svoju petu godišnjicu. Početkom 2023. objavio je poziv trgovačkim društvima iz šest svojih država članica za sudjelovanje na regionalnom natjecanju. Konkurencija je podijeljena u šest kategorija, a prijedloge je ocjenjivalo povjerenstvo sastavljeno od po jednog predstavnika iz svake od šest gospodarskih komora država Zapadnog Balkana i jednog predstavnika iz ureda Komorskog investicijskog foruma."Alkaloid" AD Skopje dobio je prvu nagradu u kategoriji vodećeg investitora u 6 država Zapadnog Balkana na svečanosti održanoj u znak priznanja za postignuća najuspješnijih trgovačkih društava u regiji.Uzimajući u obzir značaj dosljednog ulaganja i usavršavanja u svim područjima poslovanja, koje ima veliki prioritet u Alkaloidovoj poslovnoj politici, ova nagrada još je jedna značajna potvrda postignuća tog trgovačkog društva:


„U svojoj dugoj povijesti Alkaloid se suočavao s brojnim izazovima, ali tijekom devet desetljeća razvoja investicije su bile konstanta. U protekla tri desetljeća društvo se fokusiralo na izgradnju i proširenje proizvodnih te istraživačko-razvojnih objekata i ulaganje u suvremenu opremu, laboratorije, tehnologije, softver i kvalificirano osoblje. Samo u zadnjih pet godina uložili smo 104,1 milijuna eura u regiji, integriranjem našeg poslovanja u cilju učinkovitijeg vođenja poslovanja iz sjedišta u Makedoniji. Predano nastavljamo tim tijekom, radeći na globalizaciji Alkaloidova brenda s dostojanstvom i predanošću, uz održavanje visokih etičkih standarda, vjerodostojnosti i profesionalnog pristupa u svim našim poslovima" – rekao je glavni direktor i predsjednik uprave društva Živko Mukaetov.


Komorski investicijski forum Zapadnog Balkana (WB6CIF) zajednička je inicijativa gospodarskih komora država Zapadnog Balkana, čiji je suosnivač Europska unija. Zastupa interese više od 350.000 trgovačkih društava i ima za cilj provedbu zajedničkih aktivnosti na korist poslovne zajednice regije.